ANTALYA / KONYAALTI - Dr.Günseli - Dr.Bülent Akınsal Özel Eğitim Meslek Okulu

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan'da başlayan "Otizm Farkındalık Ayı" çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Okulumuzda "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" programı düzenlendi.

okulumuzda düzenlenen programa, Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kaygusuz, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Gürcan, şube müdürleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

"Özel" öğrenciler, sergiledikleri şiir dinletileri, step ve dans gösteri ile bu özel güne renk kattılar.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle "özel" çocuklarla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kaygusuz şunları ifade etti: "Özel çocuklarımızın bizim için ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum. En iyi şekilde, en hassas şekilde bu çocuklarımızın eğitim ortamlarını düzenleyeceğiz ve eğitimlerini almalarını sağlayacağız. Bu bizim görevimiz. Bu görevi de öğretmenlerimiz en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Tabi burada öğrencilerimiz bizim için kıymetli, sizleri çok seviyoruz çocuklar, sizler çok güzelsiniz, çok özelsiniz ama sizlere hizmet eden öğretmenlerimiz de bizim için kıymetli ve değerli. Ben öğretmenlerimize çok çok teşekkür ediyorum size vermiş oldukları emeklerden dolayı. Dünya Otizm Farkındalık günü dolayısıyla tüm dünyada, Antalya'da bu özel çocukların özel oldukları ile alakalı farkındalığın artması dileğiyle, sadece bugün için değil tüm zamanlar artması dileğiyle programda emeği geçen çocuklarımıza ve öğretmenlerimize tekrar teşekkür ediyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum."

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri etkinliği kapsamında okulumuzda okul ve sınıf panoları aşağıdaki etkinliklerle birlikte hazırlanmıştır.

Anlamını Bul Etkinliği

Dede Korkut Okumaları

Hatırlamaca Oyunu

Eş Anlamını Bul Etkinliği

Hikaye Oluşturma ve Yazma Etkinliği

Dede Korkut 5N1K Etkinliği

Kas

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Ulusal ve uluslararası standart ve şartlara göre güvenilir gıdaya erişim süreçlerinin yönetilmesi amacı ile çocuklarımıza güvenilir ve kaliteli gıda servis edilen ortamların geliştirilmesi, öğrenci, öğretmen, veli ve diğer paydaşların katılımı ile programın etkinliğinin artırılması, sunulan şartların sürekliğinin sağlanması ve geliştirilmesi, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının teşvik edilmesi, obezite ile mücadele, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın artırılması yönünde faaliyetler planlanmaktadır.

Detaylı bilgi için lütfen linke tıklayınız.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası  Etkinliklerimizden Fotoğraf Kareleri

23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA ÇOŞKUYLA KUTLANDI